Allmän information

Vi på Käringötrafiken följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående Covid-19. Pga nya restriktioner har vi gjort vissa förändringar ombord. Om du har frågor om kollektivtrafiken ber vi dig kontakta Västtrafiks kundservice.

Våra fordon, resecentrum, stationer och hållplatser städas som vanligt vilket innebär att de rengörs varje dag. Håll dig uppdaterad om de senaste rekommendationerna genom att besöka 1177 eller Folkhälsomyndigheten.

Besättningen kommer inte att vistas i salongen mer än nödvändigt, önskar ni deras uppmärksamhet tar ni enklast kontakt med dem genom att trycka på den gula knappen vid försäljningsluckan.

Större bagage lämnas ute, om vädret tillåter, så att vi får större utrymme i salongen.

Biljettvisering sker innan ombordstigning av besättningen.

Biljetter köps i appen ”To Go”.

Önskar ni ladda på kort eller köpa enkelbiljett av besättningen, ber vi er att respektera avstånd och följa besättningens anvisningar gällande avstånd. Giltig biljett skall alltid medföras på resan. Resa utan giltigt färdbevis kan medföra en tilläggskostnad på 1500:-

Vid frågor om biljettpriser och tidtabeller, vänligen kontakta Västtrafik på 0771–414 300 eller www.vasttrafik.se. I appen ”Reseplaneraren” kan ni även snabbt få svar på tider och biljettpriser

Vi vill påminna våra resenärer om att visa extra hänsyn till varandra, till förare och annan personal, samt att följa Folkhälsomyndighetens råd om att tvätta händer ofta, nys och hosta i armvecket och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Information om säkerhet ombord

Information om utrymningsvägar, samlingsplatser, flytvästar, livflottar mm finns ombord. Ta gärna er tid att studera dessa.

Om olycka eller tillbud skulle ske, var extra uppmärksamma på besättningens anvisningar.

  • Toaletterna är gratis.
  • Vi hanterar inte kontanter ombord.
  • Cyklar får endast medtagas i mån av plats. Observera att på Käringön råder cykelförbud.
  • Brännbar vätska är förbjudet att medtagas i Västtrafiks fordon.
  • Inget privat gods transporteras med våra färjor utan att gå via godsterminalen eller godkännande av besättningen.
Snabbanslutning